17 Şubat 2012 Cuma

Dizi Darbesi

Uzun yıllardır maruz kaldığım diziler neticesinde son derece hassas bir reyting ölçüm cihazına dönüştüm. Aslında en son takip ettiğim dizi, şimdi yayınlansa yüzüne bile bakılmayacak olan Süper Baba adlı yapımdır. Çünkü içinde tecavüz yok, ihanet yok, kumpas yok, mafya yok, ağa yok, aşiret yok, töre yok, Türkiye'nin gizli gündemi yok, harem yok, meme yok, nostalji yok (gerçi o yıllarda muazzez ersoy nostalji ihtiyacımızı karşılıyordu). Peki ne var, bir mahallede, serbest meslek sahibi bir adamın etrafında gelişen olaylar var. Evet yanlış okumadınız, kendisi bir holding patronu değildi, aşiret ağası da değildi, çok zengin ya da çok fakir değildi. Serbest meslek adı verilen, biz çocukken, öğretmen baba mesleği sorduğunda, sınıftan bazı çocukların kalkıp babam serbest meslekle uğraşıyor dedikleri o gizemli meslek grubuna dahil, sıradan bi adamdı. Şimdi sizi günümüzde yayınlanan, benim ailevi sebeplerden ötürü maruz kaldığım dizilerin konuları, mesajları vs. hakkında ipuçları vererek birer reyting uzmanı, dizi experi haline getiricem, böylece hangi dizi tutar, hangi dizi tutmaz bir bakışta anlayıp, boşa vakit kaybetmeyeceksiniz, değerli zamanınızı boşa harcamayacaksınız. Dilerseniz hemen dizi dizi başlayalım;

Adını Feriha Koydum: Adı isteği dışında feriha koyulan bir kadının dramı. Bu dizi istenilen seviyede tutmamış, fekat umut vaadetmiş, mansiyon ödülünü haketmiş bir dizidir. Feriha rolünde oynayan kadın oyuncu arkadaşımızın mimik kavramından habersiz oluşu ise diziye ayrı bir tat katmaktadır sevgili adını feriha koyduklarım... Böyle yazınca küfür etkisi yaratması ise bizzat senarist tarafından planlanmıştır.
Öyle Bir Geçer Zaman Ki:Senaryosu Stephan Hawking'in Zamanın Kısa Tarihi adlı kitabından uyarlanan bu dizide, 70'li yıllarda yaşayan bir grup uzun favorili solcu ve sağcı gencin (kadınlar da dahil favori meselesine) yaşadıkları aşkları ve Türkçenin bir yabancı tarafından konuşulduğunda ne pis bir dil olduğunu görüyoruz. Dizide en çok merak edilen ve izleyiciyi cezbeden ise, başlarına gelen bunca acayip olaya rağmen dizi karakterlerinin sağ salim, bir bütün olarak günümüze ulaşıp ulaşamayacağıdır. Bi de küçük Osman faktörü var. Yanlış anlaşılmasın, bir çocuktan bahsediyoruz, bir pipiden değil.
Fatmagül'ün Suçu Ne?:Suçu, bir adet kadın cinsel organı sahibi olmasıdır. Başka suç yok, başka suça gerek de yok.
Muhteşem Yüzyıl:Yüzyıl boyunca muhteşem bir şekilde sürmesi planlanan dizide, padişah Kanuni Sultan Sülüman'ın cinsel hayatını, Hürrem Sultan'ın Türkçe öğrenme çabasını, saraydaki diğer kadınların ve kadına benzeyen adamların sürekli Hürrem Sultan'dan bahsetmesini, mahalle kavgasına benzeyen savaşları izleyebilirsiniz. dizinin tek sakıncası zamanla çene altında sakal birikmesiyle kendini gösteren, Murat Bardakçı'ya dönüşme sendromudur.

...devamı yarın belki yarından da yakın.

Hiç yorum yok: