22 Ağustos 2012 Çarşamba

Fikrimin İnce Gülü 3

-İngiltere'de nerdeyse her evde bir Pink Floyd - Dark Side Of The Moon albümü varmış. Bizdeyse her evde bir Coşkun Sabah- Anılar albümü var. Sonra niye olimpiyatları bize vermiyorlar...

-Nerde lan o eski bayramlar. Gittikçe muhafazakarlaşıyoruz, gittikçe dindarlaşıyoruz ama bayramlar seyranlar anlamını yitiriyor. Bu ne yaman çelişki?

-"Şeker Bayramı" diyen biri kaldıysa benimle irtibata geçsin, sadece bayramda ortaya çıkan tepesi fındıklı çikolatadan vericem.

-Bizim tatil bitti bitmesine de, asıl minik yavrımın tatili bitiyor. Kızım okula başlıyor ve ben üzülüyorum bu duruma. Şimdi işin yoksa okuma öğren, yazma öğren, hayat bilgisi, sosyal bilgiler, fen bilgisi, milli tarih, milli coğrafya, tanjantıydı, kotanjantıydı, yok lgs, yok ygs, yıllar sürecek ızdırap.

-Ara eleman diye bişey var. Ara eleman yetiştirmek için kıçını yırtıyor millet. Az paraya köle gibi çalıştıracak adam arıyoruz demenin iktisadi yolu heralde.

-Oturduğun mahalledeki okuldan başka bir okula gitmen neredeyse imkansız. Yani diyorlar ki burada doğdun, burada okursun, babanla aynı işi yapar, şanslıysan emekli olursun.

-Only Fettah can judge me

-Geleceğin meslekleri ne zaman gelecek acaba? O kadar adama boktan bölümleri yazdırdınız geleceğin mesleği diye, hiç mi vicdanınız sızlamıyor?

-"Gol yemem surf tabiki yerim". Rüştü'nün dünya kupasındaki performansı kendisine bu sloganın olduğu reklam filmi ve Barcelona transferi olarak dönmüştü. Sonra hepsi yalan oldu, gol de yedi, Barcelonadan da kovuldu.

-Kedi olmuş gidiyorsun,
Bana veda ediyorsun,
Sakın miyavlama diyorsun,
Ben ne miyavlayacam lan?

Hiç yorum yok: