6 Mayıs 2014 Salı

Altın Öğütler

Bir süredir sosyal medyada ünlü bir psikoloğumuza ithaf edilen bir yazı görüyorum. İnsanlara hayatta karşılaştıkları bazı durumlarda ne yapmaları gerektiğini emir kipiyle, madde madde anlatan bu yazıyı biraz değiştirip, beğeninize sunuyorum. Sonuçta herkesin yöntemi değişiktir. Bakarsın buradan yürür, yaşam koçu filan olurum.

-Güvenmediğin kimseye aleyhine kullanabilecek hiçbir koz verme. Hatta güvenmediğin kimseye bi şey verme. Kimseye güvenme, kimseye inanma, kimseye aldanma kendin coş.

-İnsanlara doğru değer ver. Hak etmeyenleri sil. Yalnız shift+del yapma, sonra geri alamazsın.

-Kimseye yalvarma. (Annen, baban, kardeşlerin, arkadaşların, sevgilin, karın, kocan, eş, dost, hısım akraba dışında)

-Asla dönüp arkana bakma. Yolun ortasında yürü, arkadan koskoca körüklü belediye otobüsü kornaya bassın, bi sürü küfür ye ama yine de bakma.

-Sır tutmasını bil. Unutma iki kişinin bildiği sır değildir. Tek kişinin bildiği bir şey, hiçbir şeye yaramaz.

-Dostlarının yeri ayrı, sevgilinin yeri ayrı. Dostlarınla sevişmeye kalkma, elini tutma, eve battaniye altında film izlemeye çağırma. Sevgiline de el ense çekme. Nabıyon la yapraam deme.

-Bir lafla dolduruşa gel, bir hışımla bir sürü şey söyle, sonra hiçbirini yapamayınca, tövbe ettim de.

-Bir ilişkiyi kafanda bitirdikten sonra iki çift tatlı söz, iki damla gözyaşı için asla yumuşama. Hatta bas tokadı, erkek adam yumuşamaz. Kadınsan, kır dizini otur.

-Seni sevenlerle kullananları iyi ayırt et. Kullananları sen de kullan, sevenleri nasıl olsa kaybedeceksin.

-Seni dinleyip anlamaya niyetli olmayanlarla tartışma. Direkt Allah ne verdiyse dal. Ama adam senden iriyse, alttan al, abi bi yerde sen de haklısın, kilit cümlen olsun. Unutma hep işe yarar.

-Emrivaki oluşturulan dostlukları kabul etmemezlik etme. Patronunun en iğrenç esprilerine gül. Hoşlandığın kızın dişinde yeşil bi şey kalmış olsa bile söyleme.

-Eğer verdiğin o kişide kalmıyorsa ikinci bir sır şansı verme. O kişiye borç tak.

-Kendini öven insanlardan kaç. Kendini döven insanın yanına bile uğrama. Kendini döven adam, takdir edersin ki senin ağzına sıçar.

-Karşındakinin doğruyu söylediğini varsayma. Bu yüzden sürekli, inanmıyoruuum, atıyorsuuuaan gibi sözlerle dinle.

- Hiçbir şekilde kendine saygını yitirme, unutma kimse görmediği sürece her türlü pislik mübahtır.

-Sorunun olduğunda insanlar zaman ayırıp seni dinliyorsa, onlara, bana akıl verme para ver, de.

-Göz göre göre su birikintilerine taş atma, mutlaka birinin üzerine sıçrar. Ağır dayak yersin. Ama araban varsa ve kaçabilecek durumdaysan, durakta bekleyenlere su sıçrat.

-Gözyaşlarının değerini bil. Onları hak etmeyenler için harcama. Mesela kendine acındırmak için kullanabilirsin. Sebil değil, idareli kullan.

-Senin zekana inanan insanları hayal kırıklığına uğratma. IQ’un 80 olabilir, illa nükleer fizikçi olucam diye uğraşma. Mesela politikaya gir.

-Kendini sev. Ayna karşısında öp ama hep dudağını öpeceğin için strese girme. Aynaya kafa atma.

-Dışarıdaki güneşe bakıp gülümse ve önünde koskocaman bir gelecek olduğunu unutma. Napıyor lan bu değişik diyenlere de gülümse. Ne pis pis sırıtıyorsun lan sen denildiğinde, durumu biraz ciddiye al. Küfre vardıysa iş oradan kaç.

-Dostluğunla yetinmeyenler için parayı ortaya koy. Mutlaka ikna olacaklardır.

-İnsanları kaybediyorsun diye ağlayıp sızlama. Git polise başvur, ağlayarak kimse bulunmaz. Koskoca insanları nasıl kaybediyorsun lan?

-Kimseye taşıyabileceğinden fazla değer verip bununla övünmesine fırsat verme. Ayrıca kimseye taşıyabileceğinden fazla poşet verip, bel fıtığı olmasına da sebep olma. Annenin memleket dönüşlerinde istiflediği koliyi tek taşıma.

-İstediğini almak için duygu sömürüsü de dahil olmak üzere her hileye başvur.

-Sana duyulan sevgiyi ve güveni istismar etme. Tabi bunları yaptıktan sonra, sevgi ve güven duyan biri olursa. Harbiden eğer olursa, bizi de tanıştır. Ne biçim adam lan o, ahahaha öyle insan mı olur?

1 yorum:

Hakan Rapoğlu dedi ki...

Güzel öğütler :)