10 Haziran 2010 Perşembe

Fırtınalaaaar Koparsa Kopsuuun



"NASA, Dünya'yı gerçekleşecek Güneş fırtınasına karşı uyardı ve tarihini de verdi!"
10 Haziran tarihli Millyet Gazetesi'nde böyle tırstırıcı bi haber var. Haber şöyle devam ediyore; "GPS devre dışı kalacak, cep telefonları, TV'ler ve radyolar çalışmayacak, enerji kesintileri yaşanacak ve dünya genelinde tedarik zincirleri çökecek. Kredi kartları, ATM'ler işe yaramayacak. Hiçbir şey çalışmayacak, sessizlik, karanlık ve kaos hakim olacak." yani diyor ki bizlere NASA'cılar kısaca, tarraa yan bastınız. Yalnız bence osuruktan bilim-kurgu senaryosu gibi duran ve muhtemelen Nasa'da çalışan bir medyumun söylediği bu şeyler sanki bizi korkutmak için söylenmişe benziyor.
- O olacak, bu olacak, kıllar patlayacak, yünler dökülecek.
- Abi telefon ederim, mesaj yollarım (atarım, çekerim, siz ne diyorsanız artık)
- Bok edersin çalışmayacak,
- Abi tv den izleriz durumu, haber alır insanlar birbirinden.
- Babayı izlersin yavrum, o da çalışmayacak, radyolar da poku yutacak, artık sabahları Murat Kazanasmaz'dan yol durumu alamıcaksın.
- Ya GPS felan var bulurlar heralde bizi,
- He bulurlar canım bekle sen, o da çalışmayacak.
- Ya etkilenmeyen bi yere gideriz, gerçi para yok ama kart var, asgarisini ödüyorum,
- La oğlum kart mart yok lan, unut, kart işi bitti!
- Borçlar, kart borcu, o da bitti mi?
- Onu bilemem, onu ayarlarlar.
- Ee abi nolucak o zaman, napıcaz yaa!
- Sessizlik, karanlık ve kaos hakim olacak, agzınıza zıçacaz...

Valla heralde dünyamızdan milyarlarca yıldır sevgisini, şefkatini esirgemeyen güneş, bişeye pis bozuldu galiba, gezegence bi yanlış yaptık ama ne? Gerçi benim aklıma bu iletişim ağını çökmesinden hareketle bişeyler gelmiyor da değil. Baktı güneş efendi, dedi la bunlar msn de birbirlerine sürtmekten başka bişey yapmıyorlar, kurmuşlar facebooktu felan millet çocukluk arkadaşını bafilemeye çalışıyor, tıvitırı bilmem neyi alayı kolpacı olmuş, kesiyorum lan hattınızı, alıyorum tüm yetkimi sizden. Ne bilim bütün bu internet, cep telefonu, zart zurt gibi şeyler çökeceğine göre, aklıma başka ihtimal gelmiyor, güneşe tapan bi insan olarak. Hayır o değil de tam da blog mılog yazmaya başladıydık ya, neyse 2013'e daha var.
Alo, alooo, aşkım susmaaa...

2 yorum:

hayvanboku dedi ki...

Güneşte mütemadiyen neşreden bilimum hareketler vardır evet; ancak bu hareketleri sadece tespit edebiliriz.Bazı kaynaşmalar oynaşmalar periyodiktir, güneş patlamaları, lekeler, süperjet olayları vb..Bu periyodik hareketler aşağı yukarı zaman dilimleri arasında tespit edilebilinir. Öyle tarih verilemez, hele hele büyük boyutta olacak aktiviteler için 3 aşağı 5 yukarı değil 3000 aşağı 5000 yukarı gibi zaman aralıkları içerisinde tahmin edebilir insan oğlu.
Sonuç olarak atmasyondur iftiradır, ipneliktir bu yaptıkları...

awni dedi ki...

Tamam işte ben de öyle demek istedim aslında beybicim :)