12 Haziran 2010 Cumartesi

Waka Waka-i Hayriye



Dünya Kupası dün Güney Afrika'da başladı. Dünya Kupası'nın resmi şarkısı da Şakire'nin seslendirdiği Waka Waka diğer adıyla This Time for Africa. Dünya Kupası'nın resmi içeceği ise su, evet bildiğimiz su. Resmi şarkıyı seslendiren bir içim su Şakire'ye nazire yaparcasına kupanın resmi içeceği de su olarak belirlenmiş. aldığım duyumlara göre bu resmi içecek işini Mandela halletmiş, "ben öyle kola mola istemem, biz az mücadele vermedik bu kölecilere karşı zamanında, hayatımı yidim la ben allahsızlaaar" demiş, "Suyun nesi var mis gibi" diye de devam etmiş.
Dünyanın malum beyaz efendileri this time for africa ayağına felan, hadi bak organizasyonu da sizin düzenlemenize karar verdik kerkenezler diyerek bi vicdan muhasebesine mi girdiler acep? Bu gazla kupayı da siyahi zenci kardeşlerimizden birinin alması için bi iteleme olur mu? Yok daha neler.


O değil de dün Fransa-Uruguay maçını izledim. Bu Fransızlar niye böyle ya, niye el attıkları her iş dünyanın en sıkıcı şeyine dönüşüyor. Müzik öyle, spor öyle, sinema öyle, bok öyle püsür öyle. Maçı izlerken hiç niyetim olmadığı halde uyumuşum. Rüyamda İspanya-Arjantin finali izledim, şerefsizim daha zevkliydi. Maçın normal süresi 23-23 berabere bitti, uzatmalarda oyuna Maradona felan girdi, güya İspanya da Tayyip Erdoğan'ı transfer etmiş, atla girdi sahaya, düştü sonra omzu çıktı, penaltıyı gole çeviremedi İspanya, kupayı da Arjantin Che Guevara'nın uzatmalarda attığı golle kazandı (Hasta la victoria siempre!)

İnsanı delirme sınırına yaklaştıran ve Fransızlar'dan bile korkunç olan bi tek şey var bu kupada, bırak kupayı belki de dünya da, o da Vuvuzela'dır. Evet, size maç izlerken sanki bi yerlerden katil arılar filminin sesi geliyormuş, az sonra kovandan oğul veren arılar kötünüzü başınızı sokacakmış hissi veren şey vuvuzela. Allah onun vuvuzela gibi bin türlü belasını versin. Bu nedir ya, sanki tribünde oturmuş biletli 25-30 milyon arı maç izliyor.
Arılaaar, arılaaaar, şimdi gözümde canlandılaaar...

4 yorum:

hayvanboku dedi ki...

Resmi içecek su...
Cola olsa daha mı iyi kunter, acaba koladan daha kolay üretilen daha az maliyetli olan, ayrıca bağımlılığı kafein gibi olmayan hayati bir önemi olan su..
Zengin sulara sahip ama sömürülmek kaderleri olmuş toplumlara, kendi topraklarından çıkarılan suyu üstelik tüm insanlığa ait olduğu halde, benimdir ulan bu sular diyen avrupalı şiketler tarafından su kaynaklarını şişeleyip onlara geri satmak...

awni dedi ki...

Evet bende buna dikkat çekmek istedim aslında kunt, çekebilmiş miyim? :)

Bahadir dedi ki...

Her maçta muhakkak çalsınlar diye kadrolu Vuvuzela memurları var sanıyorum. "Vuvuzelaları bi taraflarına monte olasıcalar" diyoruz her maçta ama mecburen izliyoruz işte. TV'de izlerken arada seyircileri gösteriyorlar, herkes sakin sakin oturuyor, ama arka planda deli gibi boru sesi... Stad hoparlörlerinden geldiği yönünde şüphelerim var... Afrikanın milli çalgısı tamtam değilmiydi yaf. Vuvuzela nedir öyle İngiliz özentisi negrolar diyecem sonunda, sinirlendim, tansiyonum çıktı...

awni dedi ki...

Bizim zurnanın içine arı kaçmışı işte :)